CHYAWANPRASH OD EVEREST AYURVÉDA - U NÁS V PRODEJI!

10.12.2013 23:53

CHYAWANPRASH

https://www.everest-ayurveda.cz/img/chyawanprash_popis.jpg

fajfka Antioxidační bylinný džem pro posílení imunitního systému
fajfka Zvyšuje odolnost organismu a dodává energii
fajfka Příznivě působí na žaludeční a střevní činnost
fajfka Snižuje překyselení tělesného prostředí
fajfka Snižuje překyselení tělesného prostředí
fajfka Přináší úlevu v oblasti horních a dolních cest dýchacích
fajfka Působí příznivě na mozkovou a srdeční činnost
fajfka Zlepšuje paměť a osvěžuje mysl
fajfka Podporuje správnou činnost jater a močového ústrojí
fajfka Přispívá k detoxikaci a pročištění organizmu

Chyawanprash je v Indii již po celá staletí považován pro své revitalizační účinky za „elixír života“. Je složen z jedinečné kombinace bylin z nichž nejpodstatnější je drobné indické ovoce Amalaki (Embilika lékařská), které obsahuje až třicetkrát vyšší množství vitamínu C než pomeranč (viz Amalaki). Chyawanprash je tak pro svůj bohatý zdroj antioxidantů, vitamínů a minerálů považován v systému indické ajurvédy za vynikající přírodní prostředek pro posílení zdraví a celkovou regeneraci organizmu.

Stará legenda praví, že v dávných dobách mudrc Chyawan obnovil své mládí a dobré zdraví konzumací tohoto ovoce spolu v kombinaci s dalšími bylinami a poté se dožil vysokého věku. Tak vznikl tento výjimečný bylinný elixír, který byl pojmenován Chyawanprash.

Proces trávení z pohledu ajurvédy probíhá postupně na třech různých úrovních trávicího traktu. Nejprve v žaludku, poté v tenkém a posléze tlustém střevě. Vstřebané živiny na úrovni žaludku jsou využívány k tvorbě tělesných tekutin, krve a lymfy. Zažívání potravy v tenkém střevě ovlivňuje tvorbu svalů a tuku. Závěrečným zpracováním potravy ve tlustém střevě se výživné látky uplatňují v procesu regenerace pokožky, vlasů, kostí, mozkové tkáně, nervového systému a reproduktivních orgánů. Zdraví a vitalita celého organizmu proto zcela závisí na správném trávení, zažívání a vstřebávání živin konzumované stravy, které jsou v konečné fázi metabolismu určeny k regeneraci a obnově všech sedmi tělesných tkání - dhatus (viz Sedm tělesných tkání).

 
 
Hmotnost:
300 g bylinného džemu
Složení:
emblica officinalis, tribulus terrestris, cyperus rotundus, phyllanthus amarus, vitis vinifera, terminalia chebula, terminalia bellirica, santalum album, curcuma zedoaria, tinospora cordifolia, vasica adhatoda, cinnamomum zeylanicum, glycyrrhiza glabra, withania somnifera, asparagus racemosus, cinnamomum verum, syzygium aromaticum, elettaria cardamomum, convolvulus pluricaulis, pueraria lobata, piper longum, cinnamomum camphora, aegle marmelos, centela asiatica, ghee (přepuštěné máslo), med, palmový cukr
Doporučené dávkování:
2-3 čajové lžičky bylinného džemu samostatně nebo zapít šálkem vlažného mléka či vody.
Příprava lahodného nápoje: 1 čajovou lžičku rozmíchejte ve 250ml teplé vody.