NOVINKA! Malinový a bezinkový sirup

22.01.2014 15:14

Sladké červené plody malin jsou bohatým zdrojem antioxidantů, které jsou zvláště důležité při prevenci civilizačních chorob.

Maliny jsou nezbytným nástrojem v léčbě nemocí způsobených volnými radikály a znečištěným životním prostředím.  Maliny obsahují okolo 13% jednoduchých cukrů, minerální látky (vápník, hořčík, fosfor, železo, draslík), velké množství vitamínu C, vitamín A, vitamín P, karoten, vitamíny skupiny B, kyselinu: jablečnou, vinnou, citrónovou, mravenčí, salicylovou a glykosidy.

Maliny také obsahují mnoho pektinu, tříslovin a rostlinných barviv. Obsah kyseliny salicylové úspěšně pomáhá při nachlazení, je prospěšný při horečnatých onemocněních a snižuje horečku zvláště u malých dětí.

Kromě toho obsahují maliny dostatek biotinu, který je důležitý pro lesk a hustotu vlasů i pro pružnost a hebkost pleti. Obsah zinku v zrníčkách malin je silné afrodiziakum.

Maliny dále:

  • příznivě působí při anémiích
  • mají žlučopudné a močopudné účinky
  • snižují vysoký krevní tlak
  • mírní obtíže ledvin a močového měchýře
  • pomáhají při silném krvácení během menstruace
  • pomáhají při krvácení z nosu a dásní
  • pomáhají při zrakové únavě a očních onemocnění
  • odbourávají cholesterol
  • podporují imunitu a zlepšují přísun výživných látek
  • čistí střeva