NOVINKY! MATCHA TEA, KUDZU, SIBIŘSKÁ JEDLE

19.02.2014 13:38

MATCHA BIO TEA

30 sáčků po 2g

 

  • Složení: jemně mletý zelený čaj*; *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
  • Na rozdíl od běžných listů zeleného čaje, které se po vyluhování vyhazují, listy matchy se našlehají s vodou a konzumují se. Pitím čaje matcha dochází ke konzumaci antioxidantů ze zeleného čaje, vitamínů, minerálů a vlákniny ve vyšší koncentraci. Matcha také obsahuje velké množství L-theaninů – jedinečných přírodních aminokyselin, které se vyskytují téměř výlučně v zeleném čaji – a také teofylinu, který má podobné účinky jako kofein. Má se za to, že tyto látky společně pomáhají udržovat vyšší duševní jasnost a energii.
  •  
  • Dávkování: od 7 do 9 let= 2,1 g čaje Matcha/den; 
  • od 10 do 12 let = 3,2 g čaje Matcha/den; 
  • dospělí= 4-8 g čaje Matcha/den; 
  • těhotné ženy mohou čaj konzumovat v omezeném množství (maximálně 4 gr denně).
  • Hmotnost: 2g

-----------------------------------

KUDZU

60 KAPSLÍ

 

Kudzu je doplněk stravy, který aktivizuje detoxikační procesy v organismu. Jeho kořen obsahuje izoflavony, které napomáhají v boji se závislostí na nikotinu tím, že zmírňují abstinenční příznaky. Přípravek také příznivé ovlivňuje závislost na alkoholu. Současně dokáže potlačit nepříjemné projevy menopauzy.

Rostlina kudzu může pomoci také lidem závislým na nikotinu. Obsahuje totiž řadu blahodárných složek charakteristických pro nikotin, které jsou však neškodné a nevytváří se na ně závislost. Každodenním podáváním lze tedy částečně ošidit organismus, ale přitom mu nedodat škodlivý nikotin. Díky tomu může být boj proti závislosti na nikotinu snazší.

V posledních letech se používá kudzu také z hlediska zmírňování projevů menopauzy, což je spojeno se snížením produkce hormonu estrogenu. Nedostatek této sloučeniny vyvolává u žen nepříjemné stavy – návaly horka, závratě, podrážděnost, kožní potíže, odvápnění kostí a poruchy krevního oběhu. Izoflavony z kudzu můžou podobně jako estrogen, zmírnit některé z uvedených potíží.

Kořen kudzu stabilizuje nervový systém, neboť podporuje produkci hormonů serotoninu a dopaminu v mozku. Tyto hormony působí na nervový systém, zajišťují správný přenos podnětů do mozku a mezi jednotlivými částmi mozku. Serotonin navíc pomáhá regulovat citová hnutí, neboť nedostatek tohoto hormonu vyvolává výkyvy nálad od nadměrné agresivity nebo mánie až po depresi a nervová zhroucení. Díky kudzu zůstává serotonin a dopamin déle v oběhovém ústrojí a vyvolává přirozenou stimulaci, díky níž není třeba sahat po alkoholu.

Preparát Kudzu působí dlouhodobě, ale jeho účinek lze pocítit již po krátké době užívání. Trvalé efekty se projevují po několika měsících.

Kdy Kudzu pomáhá:

  • při závislosti na alkoholu a nikotinu,
  • při intoxikaci jater různého původu (např. alkoholem, toxickými látkami, některými léky),
  • při trávících problémech,
  • při podráždění nebo apatii,
  • při klimakterických obtížích,
  • při průjmech,
  • preventivně působí proti nádorovým onemocněním prostaty a prsu,
  • potlačuje bolesti hlavy,
  • snižuje arteriální tlak,
  • detoxikuje vnitřní orgnány,
  • zmírňuje překyselení žaludku,
  • pozitivně ovlivňuje oběhový systém,
  • udržuje zdravé kosti.
  • Složení v 1 kapsli: 172 mg extrakt z kořene kudzu, hydroxypropylmethylcelulóza
  • Dávkování: 1-3 kapsle denně (v závislosti na individuálních potřebách organismu) před nebo během jídla. Kapsle je možné polykat celé nebo jejich obsah vysypat do jídla nebo sklenice vody.
  • Balení: 60 kapslí - dávka na 20-60 dní
  • Upozornění: Doplněk stravy. Není určeno dětem, těhotným a kojícím ženám. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Nevhodné pro osoby alergické na látku uvedenou ve složení přípravku. Výrobek je vhodný pro vegetariány a vegany.
  • --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SIBIŘSKÁ JEDLE

50ML

Éterický olej je přírodní produkt získávaný z jedle bělokoré rostoucí výlučně v ekologicky čistých oblastech Sibiře. Je zdrojem vitamínů a stopových prvků v čisté, přírodní formě. Kromě jiného obsahuje antioxidanty, beta karoten a vitamín E. Přípravek pozitivně ovlivňuje aktivaci imunitního systému a zlepšuje celkovou kondici organismu.

Olej pochází z mladých výhonků sibiřské jedle bělokoré a získává se výhradně přírodní metodou, která je založena na destilaci s vodní párou, a díky tomu jsou v něm zachovány všechny cenné složky. Aktivní složky jedlového oleje nepodléhají rozkladu pod vlivem trávicích enzymů, a díky tomu pronikají do krve a dále do ohniska nemoci. Z organismu se vylučují po 48 hodinách od podání.

Jedlový olej obsahuje velké množství éterických fytoncidů obsažených především v bornylacetátu (nejdůležitější složka jedlového oleje – 38% celého extraktu, dává oleji charakteristickou jedlovou vůni). Jedlový olej je také bohatý na terpeny, sloučeniny rostlinného původu, používané při preventivních a kosmetických procesech. Mezi ně patří: kafr, A-pinen, borneol, limonen, bisabolen, kadinen, humulen (A-kariofilen) a jiné.

Kdy Olej ze sibiřské jedle bělokoré pomáhá: zvyšuje odolnost organismu, má antiseptický účinek, usnadňuje vykašlávání, používá se k inhalacím při nemocech horních cest dýchacích, pomáhá při revmatismu, upravuje metabolismus, zmírňuje zánětlivé stavy a bolesti různého původu, při nachlazení, chřipce, zánětu průdušek, krčních zánětech, zápalu plic a angíně, při chronickém kašli nebo rýmě, při zánětu sliznic ústní dutiny, kůže, kloubů, při zánětech nervů a neuralgii, při artritidě, při popáleninách, omrzlinách, proleženinách, bakteriální kožní infekci ekzémového typu, lišejích a obtížně se hojících ranách, při mykózách na chodidlech, při akné, při zápachu z úst, při svědění konečníku, při ledvinových kamenech, při zvýšeném stresu, při nespavosti, při slabém prokrvení končetin.

Produkt Olej ze sibiřské jedle bělokoré obsahuje:

Fytoncidy - látky podporující antibakteriální, antimykotické a antivirové procesy, pomáhají posilovat imunitní a oběhový systém a zmírňují zánětlivé stavy.

Terpeny - obecně usnadňují vykašlávání, způsobují lepší prokrvení pokožky a dezinfikují průdušky. Na bázi terpenů se vyrábějí žlučopudné a žlučotvorné léky. Kafr rozehřívá a upravuje prokrvení kůže, povzbuzuje centrální nervový systém, příznivě působí při revmatických a neuralgických bolestech. Pomáhá rovněž při nízkém tlaku. Má výrazné antibakteriální a antimykotické vlastnosti. A-pinen uvolňuje dýchací cesty a podporuje vykašlávání. Borneol slouží k získávání kafru, estery borneolu mají uklidňující účinek. Bisabolen a kadinen mají protizánětlivé působení. Humulen vykazuje antikancerogenní účinek a zmírňuje stres.

Složení: sibiřská jedle bělokorá (Abies sibirica, éterický olej 100%)

Dávkování:

  • Vnitřně: užívejte 1-5 kapek denně na lžičce šťávy nebo medu.
  • Zevně: olej lze používat i zevně na kůži, přidávat do krémů, šampónů a balzámů, užívat k inhalaci, obkladům a aromatickým koupelím.

Upozornění:

Doplněk potravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Není určeno při onemocnění průduškovým astmatem a mokrým kašlem. U některých osob se může objevit mírná alergická reakce – nepatrné zčervenání kůže, které po 2 dnech vymizí. Před použitím je vhodné provést test alergických reakcí na jedlovou pryskyřici tím, že na vnitřní stranu dlaně nebo na břicho naneseme několik kapek oleje. Pokud se neobjeví zčervenání kůže nebo vyrážka, lze samostatně zahájit kúru. Jedlový olej podléhá rozkladu pod vlivem slunečních paprsků a oxiduje ve styku se vzduchem. Proto je nutné skladování na tmavém a chladném místě, chráněném před vlhkostí. Lahvičku je třeba po každém použití důkladně uzavřít. Země původu EU.